Kolik stojí 1 kg tuňáka obecného?
Skladem Dodání v den objednávky Vyzvednutí: zdarma Volgogradsky Prospekt st. Ostapovský proezd, 3 budova 1.
O vlastnostech produktu
Tuňák obecný – tuňák obecný, tuňák obecný nebo modrý) druh tuňáka, je chuťově nejbohatší a v mnoha ohledech předčí své příbuzné. Jen to má své zvláštní, intenzivní mramorování. který je kuchaři nejvíce ceněn pro jeho texturu, chuť a vysoký obsah bílkovin a speciálních Omega 3 tuků Naše společnost je dovozcem mořských plodů z mnoha zemí, tuňák obecný k nám přilétá přímým letem z Japonska a potěší vás chutí. a čerstvost.
Koupit s tímto produktem
Krevety Carabineros 23/30 (Royal) 9995 RUR / 1 kg
Přidat k oblíbeným Koupit jedním kliknutím
Ústřice Gilardo č. 3 599 ₽ / 1 kus
Přidat k oblíbeným Koupit jedním kliknutím
Přidat k oblíbeným Koupit jedním kliknutím
Živý kamčatský krab 5995 ₽ / 1 kg
Přidat k oblíbeným Koupit jedním kliknutím
Humr (Lobster) živý 12995 ₽ / 1 kg
Přidat k oblíbeným Koupit jedním kliknutím
Přidat k oblíbeným Koupit jedním kliknutím
Pokud byste si chtěli objednat čerstvé mořské plody do konkrétního data, napište nám
Recepty a články
Recepty s chobotnicí Chobotnice v omáčce ze zakysané smetany Zajímavé jídlo pro milovníky mořských plodů. Zakysaná smetanová omáčka v kombinaci s chobotnicí je skutečným harmonickým souborem! Přečtěte si více.
Recepty s chobotnicí Chobotnice ve španělštině Existuje tolik způsobů, jak vařit chobotnici, jako je mnoho středomořských zemí. V tomto receptu vám doporučuji vařit ho ve španělštině. Ukazuje se překvapivě měkké a voňavé. Přečtěte si více.
Recepty s mušlemi Smažená mušle s bylinkami Při smažení pamatujte, že se produkt rychle vaří. Pokud necháte skořápky na sporáku déle než 5 minut, maso bude gumové a tuhé. Přečtěte si více.
Recepty s krevetami Řecký salát s krevetami Čerstvost zeleniny, jasná mořská chuť a jemná nóta sýru feta – to je řecký salát s krevetami. Přísně vzato, tyto mořské plody se do klasické verze Caesara nepřidávají, ale proč nezkusit jiné? Salát bude každopádně lahodný, i když jednoduchý. Recept je psán krok za krokem. Přečtěte si více.
Recepty s mušlemi Mušle ve smetanově česnekové omáčce Toto originální a jednoduché jídlo hosty překvapí. Na stůl se dostanou loupané mušle s česnekem a sýrovou omáčkou. Recept je velmi jednoduchý, ale chutný. Přečtěte si více.
Recepty s kraby Ravioli s kamčatským krabem Toto originální a jednoduché jídlo hosty překvapí. Na stůl se dostanou vyloupané mušle s česnekem a sýrovou omáčkou. Recept je velmi jednoduchý, ale chutný. Přečtěte si více.
Recepty s rybami Steaky z tuňáka Tuňák je jednou z největších komerčních ryb z čeledi makrel, jejichž počet každým rokem klesá. Přečtěte si více.
Recepty s krevetami Caesar salát s krevetami klasický jednoduchý Recept na skutečného Caesara v řeckém stylu ve skutečnosti zahrnuje kuře, ale někdy stojí za to zpestřit chuť domácího jídla. Krevety mu dodají křehkost, česnek – pikantnost a olivový olej přenese vaše myšlenky do pravého Řecka, takže klasický jednoduchý Caesar salát s krevetami má rád každý. Připravme se krok za krokem. Přečtěte si více.
Recepty s lososem Losos ve smetanové omáčce: tajemství dokonalé chuti Křehký filet z lososa, rozplývající se v ústech, zabalený ve smetanové omáčce s vůní čerstvých bylinek – to je pokrm, který ozdobí každý stůl. Přečtěte si více.
Recepty s kraby Salát s přírodním krabem Krabí salát z živého kraba je skutečným kulinářským uměním. Jakmile ji jednou připravíte, tuto chuť si zamilujete navždy! Přečtěte si více.
Recepty s rybami Slunečnice v zakysané smetaně a česnekové omáčce Připravte lahodný pokrm podle návodu, slunečnici na smetaně a smetanové omáčce pro celou rodinu i hosty. Dostupné přísady pro vaření ryb. Přečtěte si více.
Recepty s rybami Pečená kambala v pergamenu Recept na platýse královského s bílým masem na ozdobu každého stolu. Připravte večeři pro celou rodinu s kambalou z obchodu Marestes Prive. Přečtěte si více.
Recepty s rybami Divoký mořský vlk na bílém víně Návod na přípravu mořského vlka v bílé omáčce krok za krokem pro znalce středomořské kuchyně. Vaření pokrmu na bílém víně Přečtěte si více.
Recepty s rybou Dorado ve smetanové omáčce se zeleninou: recept na gurmánskou večeři Dorado je ryba, která je právem považována za delikatesu. Křehké bílé maso, bohatá chuť a vůně – to vše z něj dělá oblíbence gurmánů. A pokud dorado uvaříte ve smetanové omáčce se zeleninou, překvapíte své hosty. Přečtěte si více.

5. ledna 5 v 2019 hodin ráno byla zahájena první velkoobchodní aukce na novém rybím trhu Toyosu v Tokiu. Do historie se zapsala, protože majitel sítě restaurací Sushi Zanmai Kiyoshi Kimura koupil tuňáka obecného o hmotnosti 278 kg za 333,6 milionu jenů – to jsou více než 3 miliony dolarů. Cena za kilogram byla téměř 11 000 dolarů, což je téměř 70krát více, než je obvyklá cena tuňáka.
Rozhovor s restauratérem se ale dostal do zpravodajského vysílání na pěti kontinentech a jeho provozovny nyní nevidí konec turistům z celé planety. Kiyoshi Kimura pravidelně vyhrává novoroční rybí aukce v Tokiu a vyhazuje stovky milionů jenů za tuňáka obecného. Potvrzuje tím svou pověst excentrického „krále sushi“, připraveného udělat cokoliv, aby jeho klienti mohli ochutnat tuňáka obecného jako první v roce. S cenou porce sushi cca. 1,5 dolary celkový příjem za rybu je „pouze“ 50 000 dolarů.
Koi kapr za 1,8 milionu dolarů
Dalším japonským rekordmanem je koi kapr.
Předkem této okrasné ryby byl divoký kapr amur, přivezený z Číny. V Japonsku kapr zdomácněl a začal se uměle chovat. Někteří kapři přitom přirozeně zmutovali a získali bizarní barevné variace. Takové ryby se nejedly, ale křížily se mezi sebou. V současnosti existuje 14 barev koi kaprů, z nichž nejoblíbenější je „kohaku“ – bílá ryba s červenými skvrnami. Užívání si hry s barevnými kapry v rybnících a velkých akváriích se stalo jednou z oblíbených volnočasových aktivit Japonců.
Roční export koi kaprů z Japonska je cca 300 tun a odhaduje se na 36,5M dolarů. Průměrná cena velkých ryb je 26 tisíce dolarů. Dne 5. října 2018 v japonské Hirošimě na aukci na rybí farmě Sakai zakoupila Tchajwanská žena jménem Ying Ying 9letou samici koi kapra o délce 1,1 metru za 203M jen, tzn 1,8M dolarů. Ying Ying vytvořila nový světový rekord – dříve se prodával nejdražší kapr 523 tisíc Americké dolary. Její ryba pojmenovaná Es Legend se stala hvězdou každoročního All Japan Koi show festivalu a pravidelně se tře, kterou majitel prodává do chovu.
Platinum arawana – „dračí ryba“ za 400 tisíc dolarů
Asijská aravana je nejdražší akvarijní rybou na světě. Tento tropický predátor se vyskytuje ve sladkovodních útvarech jihovýchodní Asie a je ohrožený. Aravani dorůstají délky až metru, mají protáhlé tělo, velké šupiny, špičatou bradu a na něm knír. Díky tomuto vzhledu, vlnovitým pohybům při plavání a schopnosti vyskočit z vody do více než metrové výšky připomínají arawan obří papírové draky, kteří se během Nového roku nesou ulicemi čínských měst. oslavy. Věří se, že Aravana přináší štěstí a prosperitu. Nejbohatší lidé v Číně a řadě asijských zemí se proto snaží získat pro své akvárium „podmořského draka“. Nyní se naučili chovat arawanu v zajetí, ale tento proces je tak komplikovaný, že ceny pro dospělé jedince jdou do stovek tisíc dolarů. Průměrná cena za červeného „draka“ arawana je 300 000 dolarů. A nejvíce ceněný je „platinový“ albino arawana. Pravděpodobnost výskytu ryby s touto vzácnou mutací je pouze 1 : 100 000. Singapurská společnost ARO Dynasty nabízí platinovou arawanu za 400 000 dolarů.

Kaluga je obří jeseter. 45 tisíc dolarů
V květnu 2015 ulovili rybáři na řece Amur u čínského města Fuyuan obrovskou kalugu – vzácnou rybu z rodu jeseterů. Vodní živočich, dlouhý asi 3,5 m, vážil 350 kilogramů, z toho téměř stovku tvořil kaviár. Na základě hmotnosti a velikosti bylo stanoveno přibližné stáří ryb – minimálně 50 let. Místní online publikace fuyuan.ru uvedla, že kaviár z této Kaluga se prodával samostatně 300 000 juanů, což bylo skoro 2,5M rublů A s přihlédnutím k průměrné ceně jesetera na místních trzích byly celkové náklady na úlovek cca 45 000 dolarů.
Mátový skalár za 30 tisíc dolarů
Exotická útesová ryba, dlouhá pouhých 7 centimetrů, žije v jihovýchodním Tichém oceánu poblíž ostrova Rarotonga v hloubce 55 až 120 metrů. Šanci vystopovat a chytit proto mají jen ti nejzkušenější potápěči. Ještě obtížnější je ale dostat rybu na hladinu. Hlubinné skaláry žijí pod obrovským tlakem od 5 do 11,5 atmosféry. K jeho extrakci a přizpůsobení životu v akváriu je potřeba drahé vybavení. Objem akvária musí být minimálně 500 litrů. Skalár mátový se v zajetí nemnoží a dožívá se asi 15 let. Malá pruhovaná rybka, která svým tvarem připomíná list máty peprné, je považována za symbol akvaristova nedosažitelného snu. V zajetí lze skaláry mátové vidět v akváriu Waikiki na Havajských ostrovech. Sběratelé nabízejí více než 30 000 dolarů, ale vedení vždy odpovídá, že ryby neprodává, ale pouze ukazuje.
Zlatý kaviár beluga: 25 tisíc dolarů za kilogram
Zlatý albínský kaviár beluga je vzácnou pochoutkou kategorie „super-prémiových“, která stojí řádově více než „běžný“ černý kaviár. Čím větší a světlejší vejce, tím jemnější chuť a vyšší cena. K výrobě kaviáru komerční kvality se ryby potřebují dožít 15–20 let – v přírodních podmínkách se to podaří jen málokomu. Ti, kteří chtějí zažít chuť exkluzivní lahůdky, se proto přihlašují do fronty a jsou připraveni čekat měsíce, někdy i roky. Íránská společnost House Almas má výhradní právo sklízet kaviár albín beluga v Kaspickém moři. Cena zlatého kaviáru Almas Caviar ve sklenicích z 24karátového zlata je 16 000 liber šterlinků nebo 25 000 amerických dolarů za kilogram. V Rusku si můžete objednat zlatý kaviár z akvakultury albínského jesetera – kilogram takového produktu bude stát „pouze“ 380 000 rublů Zlatý kaviár je však k dispozici pouze v sezóně a v extrémně omezeném množství.
Ryba Fugu – smrtící pochoutka za tisíc dolarů
Fugu je druh ryby z čeledi pufferfish. Křehké maso ryb je jedlé, ale játra a gonády obsahují toxickou látku tetrodoxin. Fugu hromadí tuto látku tím, že jí jedovaté měkkýše a hvězdice. Ryby se zbaví jedovatých částí, maso se nakrájí na průhledné kousky a položí se na misku s omáčkou z ponzu octa, nadrobno nakrájenou cibulí, daikonem a feferonkou.
Povinným prvkem je sklenice saké, do které se namáčejí ploutve fugu osmažené do černa. Nápoj by měl hrát roli protijedu při příznacích otravy. Nejprve jezte kousky ze zad, postupně se přesouvejte do částí blízko žaludku, které mohou obsahovat nějaké toxiny. Ideálním zakončením jídla je dočasné znecitlivění jazyka a končetin, které po několika minutách zmizí a poskytuje nezapomenutelný pocit.
Tuto rybu mohou vařit pouze kuchaři, kteří úspěšně složili nejtěžší zkoušku. Tudíž s pořizovací cenou kilogramu ryb cca 300 dolarů, budou náklady na pokrmy z něj připravené v japonských restauracích ekvivalentní 1000 Americké dolary. Cena za porci je od 50 dolarů. Ve špičkových japonských restauracích v Moskvě stojí velká sada divoké fugu asi 300 dolarů. A v obchodech si můžete objednat filé z akvakultury pufferfish na 15 000 rublů za kilogram. Je zaručeno, že neobsahuje jed, protože takové ryby jsou pěstovány na umělém, netoxickém krmivu. Ale účinek jeho konzumace není tak ohromující.