Napady

Datum spotřeby pro všechny mléčné výrobky

Specialisté společnosti Vám rádi zodpoví Vaše dotazy, spočítají cenu služeb a připraví Vám individuální obchodní nabídku.

Člověk poprvé začal používat mléko k jídlu několik tisíc let před naším letopočtem. A dodnes mléčné výrobky neztrácejí na oblibě.

Již dlouho jsou uznávány jako nejužitečnější potravinářský výrobek, který ve svém složení obsahuje všechny živiny potřebné pro osobu.

Mléčné výrobky patří do skupiny podléhající rychlé zkáze. Proto je nutné dodržovat určité podmínky pro jeho skladování.

Trvanlivost mléčných výrobků

Tabulka ukazuje příklad, kdy má každý produkt v závislosti na teplotě svou vlastní trvanlivost:

Název produktu Skladovací teplota, °С Doba použitelnosti
Pasterizované mléko +2. +6 72 hodin
Krém +2. +5 36 hodin
Máslo -10. -12 7-10 měsíců
Sýr tvrdý 0,+4 4-8 měsíců
Měkký sýr 0,+3 15 dny
Мороженое -20. -24 1-1,5 měsíců
Sour Cream 0,+6 5-85 dny
kefír +2. +5 3 dny
Chléb sýr +1. +3 55 dny
Jogurt +3. +5 25 dny
Сгущенное молоко 0,+10 12 měsíců
Prášek mléka +1. +8 8 měsíců

Podmínky skladování

Mléčné výrobky jsou náchylné k různým bakteriím. V tomto ohledu má mnoho z nich krátkou trvanlivost. Kvalita produktů přímo závisí na pečlivém dodržování podmínek skladování.

Skladování se provádí ve speciálních chladicích zařízeních. Chladnička na mléčné výrobky musí přísně dodržovat teplotní režim, vlhkost a úroveň osvětlení.

V průmyslovém měřítku je rozumné používat několik technických řešení současně. Tím dojde nejen ke snížení provozních nákladů a zlepšení bezpečnosti mléčných výrobků, ale také k prodloužení životnosti chladicího zařízení.

teplota

Teplotní režim je považován za hlavní podmínku, která zajišťuje kvalitu a bezpečnost mléčných výrobků.

Pasterizované mléko se stejně jako máslo skladuje při +6°C. Pro zajištění dlouhodobé konzervace oleje použijte metodu hlubokého zmrazení (-10..-12°C).

Pro balené fermentované mléčné výrobky (ryazhenka, kefír, jogurt, zakysaná smetana atd.) poskytuje maximální trvanlivost teplotní rozsah +2..+6°C.

V závislosti na odrůdě preferují sýry teplotu 0…+4°C. Pro zvýšení trvanlivosti se doporučuje teplota -4°C.

Pro uchování zmrzliny je nutný mrazák s teplotou ne vyšší než -24°C.

Vzhledem k rozdílným teplotním podmínkám pro různé druhy mléčných výrobků by chladicí zařízení mělo být vybaveno několika teplotními zónami.

Влажность

Chladnička na mléčné výrobky musí neustále udržovat poměrně vysokou úroveň vlhkosti. To je další důležitý faktor, který zajišťuje bezpečnost výrobků. Optimální vlhkost vzduchu, která by měla být v lednici, je 85-90%.

osvětlení

A poslední podmínkou správného uchování mléčných výrobků je správný světelný režim. Všechny mléčné výrobky musí být skladovány na tmavém místě, aby nedošlo ke ztrátě jejich prospěšných vlastností. Chladicí oddíl na mléko a další produkty proto musí být vybaven tlačítkem pro zhasnutí světla.

Skladovací zařízení

Mléčné výrobky jsou prezentovány v sortimentu každého obchodu. Patří do kategorie produktů podléhajících rychlé zkáze, proto vyžaduje speciální vybavení pro skladování – chladicí komory. Kromě toho jsou mléčné výrobky mezi ostatními potravinářskými výrobky nejžádanější. Proto je třeba k výběru specializovaného chladicího zařízení přistupovat velmi zodpovědně. Musí nejen zajistit všechny potřebné podmínky pro udržení kvality produktu, ale také odolat intenzivnímu používání.

Přečtěte si více
Kolik stojí 1 kg kachny pižmové?

Při výběru zařízení je také třeba zvážit, že různé produkty vyžadují různé teploty. To naznačuje, že v případě potřeby je vhodnější zakoupit několik chladniček.

Chladnička na mléko

Pro skladování mléčných výrobků se doporučuje používat chladničku se střední teplotou. Můžete si vybrat běžnou prostornou lednici vybavenou zavřenými dveřmi. Nebo zvolte model, který je doplněn prosklenými stěnami či průhledy, které umožňují pozorovat obsah komory zvenčí.

Chladnička na mléko udržuje optimální teplotu pro produkt a poskytuje nejlepší podmínky pro skladování. Ideální variantou by byla chladnička s nuceným větráním, která zaručuje rychlé a rovnoměrné chlazení.

Zařízení

Mléčné komory jsou navíc vybaveny zvlhčovacími jednotkami vzduchu, LED osvětlením, ventilačními ventily, stojany, stojany, dispečerským systémem. Mlékárnu lze navrhnout a sestavit dle individuálních rozměrů.

Chladicí komory jsou široce používány v různých oblastech. Jsou potřebné jak při výrobě různých potravinářských výrobků, tak ve skladech nebo nákupních centrech.

Vytvořte si na webu přihlášku, co nejdříve vás budeme kontaktovat a zodpovíme všechny vaše dotazy.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button